Koko Odd: This Is My Story.

Koko Odd: This Is My Story.

Tuesday, September 15, 2009

Apakah benar Hang Tuah fail SPM ??? Hehehehe.....

video

2 comments:

  1. Odd,

    Saya pun ambik SPM zaman tu, masa tu dipanggil MCE (Malacaa Certificate of Examination). Gred A usah nak mimpi, dapat credit 3,4,5,6 dah boleh buat kenduri ayam golek. Gred 3 dah boleh jd Cikgu, Inspektor Polis, Hosp Asst. , Nurse, dll.
    Cabaran zaman tu - Tuisyen takdak sbb parent tak mampu, Geng Hang Tuah je yg mampu tuisyen sbb depa kroni Istana. Kami rakyat biasa pg pi bendang, bawa Kerbau mandi lumpur, cari lauk di sg cari kayu api, angkut ayaq.
    Walaupun Hang Tuah fail SPM tapi dia dapat gak kerja sbg Laksamana ... Tu yg Hang Jebat mengamuk sakan kat Istana sbb dia lebih berhak krn result SPM cemerlang..... Sultan Melaka sebenarnya tak kisah sgt pasai amuk tu tapi terkilan sgt pasai Gundik-gundik Fav.nya disapu Hang Jebat ...... Lagipun Sultan ni ... result LCE nya semua "E" ............ tak layak pi Form 4 !!!

    ReplyDelete
  2. Btoi laaa... tu cerita sejarah walaupun sejarah haku fail hku tau laa sebab cikgu jozaidah yg gitau... klu dak masakan depa ada paper JULAI sampai ke la nie pun baguih punya dok addaa... kengkawan jom balik minom kopi!

    ReplyDelete