Koko Odd: This Is My Story.

Koko Odd: This Is My Story.

Saturday, July 31, 2010

NTMTBA'10 - Kegunaan seliparrrrr...

video

NTMTBA'10 - Sehari sebelom 'kejadian'.

Sabtu, 31 July - Picture2 sekitar persediaan, sehari sebelum event NTMTBA'10 dilaksanakan. Suasana semakin gamat.....klam-kabut, adegan2 'kumoq-mengumoq' dan macam-macam aznil lagi. Apa-apa pun sekalung tahniah buat semua crew-crew Gerek Gunung bersama dgn Tuan Presiden, kerana berjaya menggegarkan Nibong Tebal dan kawasan sekitarnya dgn edisi Darjah 2 utk thn ini...kudosss !!! Kat bawah ni ada laa...sekeping tiga picture2 kandid yg sempat disnap. Tak byk sgt, coz aku sendiri pun 'buat2' kalut hehehe.....orait rider2 diluar sana, bersedialah anda utk 'dicabut nyawa' esok hehehehe....mintak nyawa dekkk !!!

Rumah Persatuan: Kat sini la port 3G utk kerja2 pemberian goodies.



Goodies2 yg siap dikumpul mengikut group.



Count down....ada lagi beberapa puluh jam saja.



Goodies individual disusun mengikut nombor...dlm beg tu mcm2 ada.



Yaa...dah penat bekerja, tibalah makan time. Ermm...siapakah gerangan lelaki yg berseparuh bogel itu ??? Hehehe...



Yg tak reti nak blk rumah....khemah disediakan disini. Keselesaan terjamin klu tidoq dlm khemah ni, cuma yg tak tahan tuu....ada sound system 'disco' klu tidoq dlm tu hahahaa...



ShamWalker...salah seorang crew 3G yg benar2 bekerja keras utk menjayakan event ini.



Lagi 5 menet kaunter goodies akan dibuka, nmpaknya semua dah 'in position', get ready...



Alamakkk...masa aku nak gambaq ni laa...ada org nak lintaih la, nak bergaya depan pintu masuk laa...adusss rosak filem aku :p



Kerja2 pemasangan banner NTMTBA'10.



Nazri Tokun pun ada...lama tak nampak, what the story ???



Buat gila dahh...hehehe.



Gambaran kasar laluan utk NTMTBA'10 esok ni.



Antara crew2 3G yg bertugas utk pemberian goodies...Jo, Art and Ustaz.



Dah masuk tgh ari...tak ramai lg rider mai kutip goodies. Tp menjelang ptg...fuhh tak menang tangan nak huloq goodies kat depa, dasyat gilerrr. K bye2.



Sunday, July 25, 2010

Bukit Botak.

Ahad, 25 July - Monink to all....pagi ni cadangnya nak ride diPenang, tapi disebabkan ada keja sket dlm kul 12.30pm...maka terpaksalah aku kansel ride kat sana. Malas nak rushing2...so pagi ni aku ride kot sekitar daerah Kulim saja. Mlm tadi Pak Ucop antaq msg, dia bagitau ada geng2 MTB nak terjah Bukit Botak. Waa...ni sudah cantek, aku ON !!! Mai pagi ni memang meriah, seramai 19 org rider hadir, antaranya geng2 Gerek Kulim, Gerek Bukit, Geng Basikal and solo rider. Laluan Bukit Botak tak la jauh mana, estimate distance dari tapak pemunggahan lebih kurang dlm 7 kilo ++ (kalau tak silap aku la). Laluan climbing tak stiff sgt, cuma panjang and technical climb (tu yg penat)....and yg paling tak tahan, kawasan Bkt Botak ni 'open' (lg 1 penat)....panaih lit-lit la sket. Uphill layan...Downhill pun layan, sempoi wa cakap lu. Orait pada semua membe2 yang hadir hari ni, hopefully semuanya enjoy and layan :p


Starting lebih kurang kul 8:30am ++. Masa ni on the way ke Sg Ulaq.



Stop sat...tggu geng2 Gerek Bukit.



Huhuhu...meriah2, 19 org semuanya (termasuk aku).



Alamakkk...ada laluan berhalangan plak.



Itu dia Mat...the DH Killer, semua org kata hg laju.



Stat panjat...naik skit2.




Dari sini byk tempat bole nampak...cuma cuaca berjerebu, jd tak ble la nak tunjuk.



Take 5 and regroup...tggu geng2 hat blom sampai lagi.



Journey continue....and here come Bukit Botak, jenjggg...jee...jengggg.



Tu dia....yg dikatakan otai Bkt Botak. Percaya atau tidak, dari bawah sampai puncak, Pak Ucop kayuh macam tu laaa...hahaha ajaib2.



Tadaa...I'm here.



Lagi skali...look there hihihihi.



Kalau dizoom dgn camera DSLR, bole nampak rider2 tgh dok 'bersabung nyawa' hehehe.



Itu dia salah seorang ayam tambatan Gerek Kulim, Chaon.



Depa ni bukan dok tgk pemandangan....tp dok tgk membe2 yg tak sampai2 lagi.



Hehehe...sampai kena hantaq 'resque' p ushar.



Itu dia wakil tunggal Geng Basikal...MiziVenzo a.k.a Norman Hakim versi Sg. Kob hihihihi.



Tu dia resque hat turun jln tadi dah sampai ataih dah...brader ni mmg kuat, 2-3 kali turun naik.



Aikkk...Mat 'Rebonding' baru sampai, awat teruk sgt hari ni ???



Mai sini hiking ke bang ??



Tu dia...Tok Penghulu Gerek Kulim, slow and steady.



Pic. kenangan kat Bukit Botak.



Continue climb lebih kurang 300m and then layan DH.



Regroup...masa ni baru lepaih layan DH, syiokkk oooo.



Fuhhh...layan, dan lagi tgk blakang....jgn tertomoih dah laa.



Masa ni baru lepas layan Uphill jln 'highway'....last kopek punya take 5.



Mentang2 la buah last layan DH, tak dan nak snap picture, depa dah 'rhuyup'....hantu btoi.



Pelik tapi benar huhuhu...



Gaya seorang otai Bkt Botak....kayuh pakai kasut p ofis tuh, mana tahan dekkk...!!!




Muka2 rider penuh kepuasan....lepaih ni bole kot set distance jauh sket ??



Saturday, July 24, 2010

Test Trek NTMTBA'10....sempoi wa cakap lu...!!!

Sabtu, 24 July - Hai hai hai MHI...slmt pagi buat pendengar-pendengar diluar sana. Pagi ni xtvt aku ialah kayuh offroad lagi and destinasi yang nak diterjah ialah Trek NTMTBA'10. Marshall yang bertugas pagi ni ialah Bro Azhari. Geng GG tak publish dlm blog depa tentang terjahan pagi ni, saja buat offline...hanya VIP2 tertentu saja yg dijemput ehem2 hehehe. Layan la jugak Trek kali ni...bagi aku memang berbaloi laaa, uphill and downhill sama-sama bole 'inzal'...huiyooo.

Pagi ni lebih kurang 12 org rider yg mai nak test separuh dari route trek ni...depa semua hantaq wakil saja, dari Penang ada...dari Perlis ada...penduduk tempatan ada...otai 'petai' ada and yg baru nak kenai offroad pun ada. Membe yg baru stat kayuh MTB ni just kayuh suku jalan saja, lepaih saja kena 'syarat' yg pertama dia terpaksa tarik diri. Takpa bro...pelan2 kayuh, nanti lama2 sok ni ok ler tuh, yg penting jgn mudah give up. Baki 10 'player' lagi tetap menuruskan kayuhan...kena plak habuan 'syarat' yang seterusnya, truih 'pau' cokolat Snicker membe. Kepada 'supplier' Snicker tu....jasamu akan dikenang hehehe. Kayuhan hanya setakat errmmm...lupa la stakat mana, cuma 'syarat' yg terakhir saja marshall tak bawak p. Elok jugak tak p...kalau p bole la 'habuan' sorang sikit, syer-syer la noo hehehhe. K laa tadak apa sgt nak merapu...and pada semua peserta-peserta NTMTBA'10, selamat ber'inzal' pada 1 August 2010 nanti, Epi Krenkin !!


Itu dia VIP dari Penang...Boy Extragear and The Iron Lady, Kak Ros.



Kick stat around 8 o-klok.



Nindia marshall yg bertugas pagi ni...Agent 010.



Aiii....Mait, sronok nampak !!!



Nindia syarat yg pertama.



Trek OK...semua lapisan boleh kayuh, mana ada masam muka...semua senyum.



Take 5...re-group balik.



Nampaknya hari ni Kak Ros balun cukup2...tarak kasi chan punya, steady laa. Nanti saya hantaq Omey p training dgn Kak Ros.



DH...awas, area ni bahaya sket...coz ada lorong ayaq and pasiaq plak jenis pasiaq licin.



Take 5 lagi...tggu hat geng blakang.



Nampaknya Kak Ros mcm dah tak sabaq2 nak climbing pi....rakus-rakus hehehe.



Bersama VIP dari Perlis...Ismadi@Boo Rider, cayalah bro.



Dlm picture ni...semuanya Otai2 handalan.



Alamakk...Zahari, gaya lentik satu mcm nampak hehehe.



Nindia...rider Bkt Botak, bro Ucop. Nnt hg kena bawak kami p plak Trek Bkt Botak.



Tgk tu...DH sebelah tangan, sambil lap hinguih saja hihihihi.



Masa ni baru lepaih layan DH 'Bukit Gegaq Bukit' hahahaha.
*Klu tanya Abg Mat lagi loqlaq hehehe.



Cabaran Kamel Tropi....lintaih 'sungai'.



Mat...membe yg mai sekereta dgn Madi, power nih.



Gaya seorang bekas samseng...."dulu hampa tak kenai aku sapa hahaha" - Ucop.



Halamakkk...geng rumah biru.



Tamat lah sudah offroad....layan tarmac plak.



Take 5 and re-group.



Skali jalan Cikgu Shaari daa...



Kayuhan melalui kawasan merentas desa....muktan byk kot ni.




Posing last kopek dihadapan pintu 'gua'.



At last...tamatlah kayuhan.



Oit..!!! Ikut peraturan jln raya laa....degil betoi dia ni hihihihi.



Mcm besa laa...sggh minum jap then lepaih tu bersurai. Tq.