Koko Odd: This Is My Story.

Koko Odd: This Is My Story.

Monday, February 1, 2010

Le Tua d'Kutuk: Day 2 - Tasik Raban to Lunas [Touring Edition]

Isnayan, 1 Feb - Helluuu...hari ni adalah hari ke 2 'xpdc' touring ni. Kami bermalam kat Resort Tasik Raban...ok gak tempat dia, tp bila malam tu seram la sket sebab tak ramai orang. Laluan nak masuk pun ke Resort tu pun nak kena tempoh offroad + kebun getah, tapi dekat jer...estimate dalam 700 meter camtu.

Pagi ni...cadangnya nak gerak kul 8am, pakat2 set nak bangun kul 6am...tapi besa laa mlm tadi kul 2am baru nak lena, pakat2 dok lawan sembang 'kehsah' playboy waktu muda-muda dulu hehehehe....jenuh 'tuning'. Bangun solat Subuh pun nak dekat kul 7am...mujoq dan. Mandi + sarapan + setting beskat...last kul 9.15am baru start kayuh balik. Kalau ikut plan awai (selepas kejadian mistik di Ijok) kami nak balik ikut route yang mai semalam. Tapi ramai otai2 dok suggest, buat 1 loop baru complete touring ni. So mlm tadi sesi perbincangan telah dibuat....kami bagi Bro Giant buat keputusan. Maka dengan 'konfiden' nya Giant bg kata putus "kita balik kot Sumpitan, dekat sket". Orait...no problem, tp sebelum tu perlu diingatkan, route nak balik ni kena tempoh climbing sejauh 12 kilo + 'gone' 3 bradik. So semua dah setuju, tiada bantahan...maka esok kita blk kot Sumpitan.

Second day pun macam semalam jugak...12 hours punya journey. Aku sampai rumah pun kot lerah kul 9am...fuhh ho-liauuu. Distance balik tak jauh sgt...kurang 29 kilo dari distance nak p smlm, tapi disebabkan byk climbing and rolling...masa dok abih kot tu laa. Ok laa, aku dah malaih nak sembang banyak...layan saja picture2 yang dan aku amik ni and kepada Mait Apit, Cik cHun, Manap and Giant...terima kasih banyak kerna sudi luangkan masa untuk kayuhan touring ni, andai ada terlepaih cakap ka harap dimaafkan. Nanti kita arrange p tempat lain plak, upgrade 'kilo' bagi jauh lagi hehehehe...salam.

Pelakon utama : Odd, Mait Apit, Cik cHuN, Giant.
Pelakon pembantu : Manap Orbea (hehehe...)

Route : Tasik Raban - Lenggong - Sumpitan - 12 kilo - Kg Masjid - 'Gone' 3 Bradik - Banggol Jas - Sg Bayor - Mahang - Sg Kob - Hi Tech - Lunas = 120.81 km


Mujoq ada beranda kat luaq, bole la buat parking beskat masing2.



Suasana pagi kat luaq resort, nyaman nya udara.



Preparation untuk perjalanan pulang.



Alamakkk...ada bahan 'radioaktif' enteprem skali, yarkkk...!!!



Geng hijau kuning...pulun kedah pulun hehehe.



Auwww...brape smlm bang ?? Hehehe..



Ok...dgr sini wahai rider2 sekalian, lagi 3 menet mau dok pe'clear' bilik.



Foto session...nak balik dah.






JOURNEY TO HOME
Tasik Raban - Lenggong















Dah sampai pun ke CP yg pertama, kena breakfast dulu.



Mujoq ada lagi saki-baki lauk hehehe, sedap jugak lauk2 dia.



Park at your own risk.



Yaa...makan2, isi bg lebih pun takpa...kot area Sumpitan sagt tadak kedai dah.



Minuman pagi ini ditaja oleh RedBull.



Peace !!!



Manap menunjukkan sarapan paginya disponsor oleh 'Pau Ah Mad' hehehe.



Masa utk berlepas. Masa nak gerak ni dan la jugak makcik warung tu dok gempaq kami dgn ceta2 tahyul kot area Sumpitan tu. Makcik niii...mulut mcm longkang, tak cover.



Lenggong - Sumpitan








Berdebar-debar...mcm mana le rope nye 12 kilo tu.



Welcome...welcome...pheewwiiiittttt !!!















Aduihhh...lega seksaan dah berakhir.



Ok take 5 dulu.



Sempoi...I like it bebeh hihihhii.



Pic ini ditujukan khas utk aweks-aweks yg ingin kan lelaki sejati hehehe.



Pasangan 'skandal'...Cik Chun and Manap hehehe.



Alamakkk...Mait, dahaga sgt ka.



The journey continue.
(ingatkan dah tamat seksa, rupanya ada lg 'bala' kat depan tu)




















Berakhirlah seksaan 12 kilo...ini btoi2 bukan coba'annn dekkk.



Bermulalah nikmat 6 kilo DH
(be careful...ride safely)
















Singgah dulu kat Kg Masjid, nak isi perut plak...lunch time.



Hehehe awat Giant ?? Tu la nak balik kot dekat lg hihihhi.



'Sembahyang lah kamu, sebelum kamu disembahyangkan'



Sembang2 dulu...kasi regangkan otot, lega bole lepak kat masjid ni.



Tu dia Mentor 'touring'...Abg Khalib, mai jumpa kami utk memberi kata2 semangat sambil dok mempromosi Kicap Jalin hehehe....duta kicap ni :p



Picture kenangan bersama mentor, sebelom berlepas ke 'gone' 3 bradik.



Yaa...the 'sigelap' five hehehe.



Ikut jalan ni...hampa straight saja, paih tu nanti jumpa 'gone', naik turun...naik turun...naik turun, paih tu sampai jumpa simpang 3...amik kanan. Itu antara pesan Tok Mentor.



Gnarly road....memasuki ke tanah jajahan 'Laos', tp Loas ni tak yah passport.



Best laluan ni, teduh jer.



Muka aku kena la ada sama.



Tu...ataih tu, trek offroad tu. Kalau la buat jamboree kot ni...hehehe jenoh kena maki ler.



Nampaknya Mait tgh dok tawar menawar...nak letak beskat ataih bumbung hehehe.



'Gone' 3 bradik - Warong 'karoke'








Meh...meh singgah dulu, pekena la apa2 yang patut.



Posing dulu...mana ada leyih hehehe.



Fuhhh...bihun sup tu, teringat plak kat bihun sup Serdang.



Yaa...layan selagu dulu, performen dah cantek, tapi peeching berteraboq.



Kot ya pun....buang la helmet dulu, nak karoke pun gelojoh hehehe.



Club 'Karoke' - Mahang





Kontroversi
(semasa dlm perjalanan, kami di'titik' oleh rider beskat tua)





Punya la dahaga...sebab ligan pakcik tadi tu tak dapat2, bayangkan betapa lajunya org tua tu. Persoalannya....adakah benar pakcik tu orang hehehe, fikir-fikirkan lah :p



Dah sampai pun kat simpang nak masuk pekan Mahang.



Mahang - Sg Kob








Nampaknya kita dah sampai kat Sg Kob, maka berakhirlah siri touring ni bagi Giant. Bagi Odd, Mait Apit, Cik cHuN and Manap...kita ada lagi 10 kilo utk sampai ke pintu rumah masing2.



Akhirnya...sampai jugak aku kat persimpangan nak ke Sg Seluang and this is last pic from me, goodbye all and salam.


________________________________________


Kulim - Tasik Raban - Kulim = 270 km
31 Jan 2010 - 1 Feb 2010
- A big thanks to all -



2 comments:

  1. This cruiser is what hsppens when you mix a classicall-styled bicycle whith a vibrant color palletHermosa Beach.
    beach bike

    ReplyDelete
  2. Beachbikes.net promises to continue to evolve the beach cruiser industry by offering sleeker, new beach cruisers that everyone can afford.
    bike basket

    ReplyDelete