Koko Odd: This Is My Story.

Koko Odd: This Is My Story.

Tuesday, October 26, 2010

Trip to Kuching, Sarawak: Jalan-jalan Cari Makan [Day 2]

Salasa, 26 Oct - Gudmonink...liputan khas dari aku, live in Sarawak hehehe. Kat Sarawak subuh kul 5am, jadi dlm kul 7am tu keadaan kat luaq memang dah cerah, hmmm...klu cerah awai, gelap pun awai la jugak. Pagi ni aktiviti kami dah di arrange oleh Bro Roschan, untuk geng makcik2 dia dah booked 1 van pelancong untuk depa. Untuk aku, Mait Apit dgn Roschan kami sewa sbijik keta, senang sket nak melencong ke lain. Aktiviti awal tu kami follow la dulu mana van pelancong tu bawak, maklum la tak tau sgt jalan2 kot Sarawak ni...yg nak terrer pun Mait Apit la, coz wife dia org situ and tiap2 ujung tahun dia akan spend masa sebulan balik dok sana. Jom la layan picture, malas sgt aku nak ceta....menarik la jugak Kuching ni, tapi tak byk sgt tempat best, bukan tadak tempat2 best...cuma tempat2 yg best tu semua jauh2, kena makan masa berjam-jam. Kami yang mai ni semua planning untuk tempat2 sekitar Kuching saja. Kat sini makan yang best, Nasi Ayam Penyek, Laksa Sarawak dgn Mee Kolok, fuhhh sedap2 hehehe.


Seawai 8.30am kami dah ready...klu kat M'sia 8.30am ni awai laa, tp klu kat Kuching keadaan dah mcm kul 10am.



Tengok Orang Utan :







Laa....patut la lama dah tak join aku kayuh, rupanya disini ya kau Manap hehehe.



Hehehe...apa barang tidoq, smlm tak tidoq ka >:)



Melawat Kilang buat Pasu :





Cantik-cantik...mmg penuh dgn seni. Please don't touch ye.



Layan kedai Lada :


Pokok lada yg ditanam dlm pasu.



Kedai Kek Lapis pulok, nyumm...nyummm :



Nohhh...borong dah kek lapis skotak, pelbagai rasa.



Fuhhh...hensem-hensem hehehe.



Bangunan baru...lupa apa nama, coz nak masuk Pak Gad tak bagi.



Gaya seorang model....sapa2 nak copy buat wallpaper pc amik la hehehe.



Masa ni 'Zul' bawak kami p lepak tepi pantai...view Gunung Santubong.



Bergambaq kat tengah town, tugu Kucing kat blakang tu yg penting.



Mlm tu layan karoke kat hotel, order kopi 8 rengget secawan lepak sampai subuh hehehe.



No comments:

Post a Comment

Post a Comment