Koko Odd: This Is My Story.

Koko Odd: This Is My Story.

Thursday, August 1, 2013

Ziarah Ramadhan.

Khamis, 01 Ogos - As'salamualaikum dan slamait pagi kepada semua muslimin dan muslimat. Diam tak diam hari ni dah 24 Ramadhan, bermakna dah 24 hari semua umat Islam menjalani ibadah puasa....raya dah tak lama mana dah hehehee. Macam mana dengan persiapan anda semua....baju raya ?? kuih raya ?? sofa raya ?? keta/moto raya ?? macam2 aihhh hehehee....dan jangan plak lupa bayaq Zakat Fitrah naa hihihihii.

Alhamdulillah...hari ni 1 Ogos 2013 bersamaan dengan 24 Ramadhan 1434 hijriah, satu lagi ekspidisi 'Ziarah Ramadhan' oleh warga2 Intel. Seperti mana tahun2 yang lepas, menjelang saja bulan Ramadhan ahli2 jawatan kuasa yang bertugas akan memulakan kutipan derma, segala sumbangan yang diberi akan diagih-agihkan kepada rumah anak-anak yatim dan jugak kepada mereka yang memerlukan. Destinasi kami hari ni ialah sekitar Karangan dan juga Gerik. Terima kasih banyak kepada rakan2 yg sudi hadir untuk menjayakan program hari nih dan juga terima kasih juga pada rakan2 yang sudi memberikan sedikit sumbangan, hanya ALLAH saja yang dapat membalas segala budi baik anda, amin.

Sedikit perbincangan yg diketuai oleh Sattar, tentang apa yang akan diagihkan nanti.Ustaz 'Underground'....yea...yeahhhh !!!Destinasi 1: Felda Gunung Bongsu, Karangan, Kedah.

Sedikit sepatah dua kata oleh wakil Intel, Yop Ridzuan.Destinasi 2: Asrama Anak2 Yatim Ummu Salamah, Gerik, Perak.


Selain barang keperluan asas....ada jugak sedikit sumbangan berupa duit raya untuk anak2 yatim kat sini.Destinasi 3: Kg Kerunai, Gerik, Perak (rumah golongan2 susah).
Last kopek....rumah saudara kita ni, anak ada 11 org. Ramainya yg dah 'besaq-besaq' hehehee...Destinasi Bonus: Rezeki jangan ditolak Yop !!!


Pakat bedak sorang skit....durian, manggis and dokong, alhamdulillah.Singgah 'markas' sat....tapau buboq lambok, then bersurai. Terima kasih banyak kepada Abg Din, coz tolong arrange pengagihan barang kepada golongan2 miskin sekitar kawasan Gerik.No comments:

Post a Comment